تیز کردن تیغ اره ها با هر بار تیز کردن، اندکی نازک تر می شوند.
به گونه ای که بخش کوچکی از آزادی دندانه نسبت به بدنه تیغ اره، پس از هر بار تیز کردن از بین می رود.
اما مسلما این به معنی نادیده گرفتن تیز کردن آنها نخواهد بود.
در ادامه توجه شما را به نکاتی در این خصوص جلب می کنیم.

دو فاکتور مهم که در هنگام تیز کردن تیغ اره باید به آنها توجه شود عبارتند از:
زوایای آزاد ایجاد شده در کناره های دندانه ها (دندانه نسبت به بدنه تیغ اره) و مقداری از تیغ اره که در حین تیز کردن گرفته می شود.

مکانیسم کند شدن، تا حدودی به گرما وابسته است.
زمانی که تیغ اره دچار سایش می شود گرمای بیشتری تولید می کند.
در نتیجه هنگامی که اره تیز باشد نرخ کند شدن نیز پایین تر می آید.
از این رو، اگر اره را زود به زود تیز می کنید، در بازه زمانی عمر مفید دندانه های اره، مقدار کمتری از ماده تشکیل دهنده تیغ اره را از دست خواهید داد.

اگر فقط قرار است که قسمت بالایی دندانه را تیز کنید، در حین تیز کردن تیغ اره، باید ماده بیشتری برداشته شود.
این بدان معنی است که در عمر مفید دندانه اره، دفعات کمتری قادر خواهید بود که آن را تیز کنید.
با این حال، واضح است که ساییدن و برداشتن مواد تیغ اره بیش از حد نیاز، مطلوب نخواهد بود.
با وجود اینکه این کار تیغ اره تیزتری به دست خواهد داد، اما در عین حال منجر به کاهش تعداد دفعات تیز کردن آن نیز می شود.
همچنین این امر می تواند منجر به زیاد شدن شکاف برش نیز شود.

فاکتورهای دیگری که بر تیز کردن و تعویض دندانه اره تأثیر می گذارد عبارتند از:
گونه هایی که قرار است بریده شوند، زبری، نرخ تغذیه تولید، درصد رطوبت و کمترین مقدار مورد نیاز برای آزادی دندانه نسبت به بدنه تیغ اره.
اگر آزادی دندانه نسبت به بدنه تیغ اره کمتر از مقدار لازم باشد، اصطکاک به همراه تراشه ها و خاک اره، بدنه تیغ اره را گرم کرده و منجر به  سوختن آن می شود
.

منبع: ماهنامه صنایع چوب کاغذ